HISTORIJA

nešto o našim korjenima

Sve je počelo te davne 1916 kad mladi begovski sin stiče diplomu ugostitelja. Tad odluči izmiksat istok i zapad. Uze tradiciju i mirise istoka i dodade im malo te moderne zapadne ležernosti. Tad nastade taj čudesni začin svojstven samo unskoj čaršiji, začin "polahko", opisan kao lahkoća življenja,mjera… I kako tad pa do današnjih dana,a već se vjekovima računamo, po istom receptu,bez žurbe s mirisom trajanja… U krošnje stoljetnih stabala žalosnih vrba upletene su mnoge neispričane priče. U proljeće kad snijeg pobjegne s planina i ljetna vrućina obavije grad, a zrak tek treperi, tu ispod krošnji drveća prepustite se zagrljaju prirodnog zelenila i svježine rijeke Une. Dozvolite da postanete dio trajanja u umirujućem žuboru vode šadrvana što rosi grmove bijelog bosanskog hadžibega.

0
pojedenih ćevapa
0
ispečenih janjaca
0
popijenih kafa
0
uslikano selfija

Timeline Item Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

pozdinaHome

08 Feb 2013

08 Feb 2013

Timeline Item Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

pozdinaHome

Timeline Item Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

pozdinaHome

08 Feb 2013